Location

BELIGGENHED OG SEVÆRDIGHEDER

FIND VEJ TIL HUSET


GPS: Indstil efter byen Le Lau i Frankrig. Bemærk at der findes 2 byer med dette navn. Vælg byen der ligger i Hérault.

Når man kommer fra motorvej A9 langs med middelhavet, vælges afkørsel 36 og følg hovedvej D64 nordpå. Den går over i D612 og kort efter skal man dreje til venstre ad D14 mod Marraussan/Cazouls-les-Béziers. Følg D14 gennem Cessenon-sur-Orb og videre til Roquebrun. Følg stadig D14 ved at dreje til venstre lige efter broen i Roquebrun. På et tidspunkt passeres Orb-floden igen over en bro. Her drejes til højre efter Le Lau. Følg vejen op til byen. Vores hus er det sidste hus inden man igen forlader byen.


Le Lau, Vieussan

Languedoc-Roussillon

       Frankrig


SEVÆRDIGHEDER I REGIONEN

INDKØB Der er ingen butikker i Le Lau, men der kommer en mobil slagter om onsdagen ca. kl. 10, en mobil købmand om fredagen kl. 10. De tuder i hornet, når de ankommer.

Mindre indkøb kan foretages i Mons (Bager, købmand, slagter), Roquebrun (Købmand, bageriudsalg) eller Olargues (flere bagre, købmænd og slagter). Bemærk typisk middagslukning fra 12 til 16, kan variere.

Større indkøb foretages i Lamalou-les-Bains (marked, Lidl og flere andre), Hérépian (InterMarche, Centre Commerciel) og Bédarieux (Flere store supermarkeder).

I Béziers findes meget store indkøbscentre. Bl.a. har Intersport og Decathlon med gigantisk udvalg i sportsudstyr og til gode priser.


VIN OMRÅDET hedder Saint-Chinian og er sammen med Fitou de 2 bedste appellationer i Languedoc. Man kan smage vin i Roquebrun, Saint-Chinian og Berlou. De lokale foretrækker Berlou. Men der er også udskænkning og salg langs med landevejene. Husk en ren 5 liter dunk, hvis I vil købe billigt.


ROQUEBRUN Ligger 10 km fra Le Lau og kaldes La Nice de l’Hérault (Herault's Nice) fordi dalen har sit eget micro-klima som bl.a. gør at Roquebrun afholder Fête du Mimosa i februar. Roquebrun ligger smukt på bjergsiden med Orb-floden svajende forbi.


OLARGUES (16 km)Én af Frankrigs smukkeste landsbyer. Byen har nogle flotte gamle stenhuse, mange med imponerende indgangspartier og dekorationer. Øverst på byen ligger et klokketårn samt ruiner fra en kirke fra det 13 århundrede. Herfra er der en fantastisk udsigt over Languedoc's landskab.


MONTPELLIER (110 km) Hovedstad for Languedoc-Roussillon regionen. Der bor 250.000 indbyggere. Det er en universitetsby og meget populær blandt de unge med sin pladsering 10 km fra middelhavet og klimaet. Utrolig spændende by med mange små gader og hyggelige torve og spisesteder.  Læs mere her.


ANDORRA (Ca. 200 km) Mellem Frankrig og Spanien, i pyræneererne, befinder staten Andorra sig. Er nok mest kendt for sine toldfrie butikker, men er også kendt for skisport og Tour de France.

BOHLBRO

FERIEHUS

LE LAU

Velkommen til vores familiehus i det sydlige Frankrig. Huset ligger i en lille landsby med udsigt over dalen og utallige muligheder for både familier, motionister og naturelskere.

KONTAKT OS

Le Lau, 34390 Vieussan

Frankrig

      +45 20 30 87 17

Copyright @ All Rights Reserved